04 اسفند 1393 - 12:11 شناسه خبر: 2120 نسخه چاپی

رئیس سازمان توسعه تجارت:

حجم تجارت غیرنفتی به ?? میلیارد دلار رسید

حجم تجارت غیرنفتی به ?? میلیارد دلار رسید رئیس سازمان توسعه تجارت:
رئیس سازمان توسعه تجارت، مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها را ?? میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در راستای اهداف از پیش تعیین‌شده، ظرفیت صادراتی د ...

رئیس سازمان توسعه تجارت، مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها را ?? میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در راستای اهداف از پیش تعیین‌شده، ظرفیت صادراتی در حال شناسایی است

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، ولی الله افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت امروز در حاشیه همایش اقتصاد مقاومتی در سالن  پیامبر اعظم (س) وزارت کشور در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه به لحاظ ایجاد تسهیلات، صدور روادید و زمینه‌های تجارت برای بازرگانان تسهیل می‌شود، اظهار داشت: در نشستی که هم‌اکنون با محوریت اقتصاد مقاومتی و نقش استانداران و سفرا در حال برگزاری است، در درجه اول شناسایی ظرفیت صادراتی مورد توجه خواهد بود.

وی افزود: هماهنگی و اقدامات انجام‌شده برای افزایش سطح مبادلات با کمک بخش خصوصی در حال پیگیری است، تا اقتصادی پایه‌ریزی شود که ضمن شناسایی ظرفیت‌های صادراتی، تولید ملی مورد توجه قرار گیرد.

افخمی‌راد با تأکید بر اینکه با وجود تحریم‌ها و مسائل و مشکلات، حجم مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها به 95 میلیارد دلار رسید، تصریح کرد: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در رشته‌های مختلف، تولید ملی باید رقابت‌پذیری با تولیدات سایر کشورها فراهم شود.

وی افزود: هم‌اکنون حجم تولید در کشور ما بالا است و این موضوع به یکی از نقاط ضعف بخش تولید تبدیل شده، چرا که افزایش هزینه تولید و کاهش مزیت‌های رقابتی، اقتصاد داخلی را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.

رئیس سازمان توسعه تجارت، میزان صادرات غیرنفتی از مجموع مبادلات تجاری را 46 میلیارد و 300 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: بازار تجارت و تولید در یک سطح باید مورد توجه قرار گرفته، چرا که ظرفیت‌های صادراتی در کنار تولید ملی باید مورد توجه باشد.

وی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه چرا استانداران و سفرا بیشتر روی واردات و امضای موافقت‌نامه‌های تجارت ترجیحی تا تولید تأکید دارند، تصریح کرد: موضوع تجارت در کنار تولید ملی معنا پیدا می‌کند، اما قطعاً این طور نیست که کفه ترازو به سمت واردات باشد تا تولید.

افخمی راد در واکنش به سؤال دیگر فارس درباره دلایل امضای تجارت ترجیحی ایران و ترکیه پاسخی نداد.

براساس این گزارش، مجتبی خسروتاج معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در مورد دلایل امضای تجارت ترجیحی با ترکیه که مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی است، توضیحی نداد و تنها به این جمله بسنده کرد که قطعاً درباره دلایل این موافقت‌نامه، در آینده با یکی از روزنامه های پرتیراژ اقتصادی مصاحبه خواهم کرد.

بنا براین گزارش، برخی مسئولان به جای اقدام منطقی در مورد مشکلات تولید ملی و اقتصاد مقاومتی تنها در حرف به موضوع می‌پردازند، اما در عمل مشکلاتی همانند قاچاق، واردات بی‌رویه کالای ساخته شده و عدم توجه به تولید ملی مشاهده می‌شود.

 

منبع: فارس